četvrtak, 4. listopada 2012.

Greenergo 2011. Energija i Sloboda - Zagrebački Velesajam



Greenergo je u sklopu Zagrebačkoj jesenskog sajma i njihovog iz danja Mystic ostvario projekt "Energija i sloboda" u okviru kojeg su izložena električna vozila iz samogradnje, predstavljen je električni automobil Citroen C-ZERO i održan je kongres o ekologiji prijevoza, obnovljivim izvorima energije i zelenoj gradnji na kojem su sudjelovali Vjeran Piršić iz udruge Eko Kvarner, Igor Drandić iz eko sela EIA kod Bala, također prezentaciju su održali i predstavnica projekta Zelena gradnja i Svemir Vranko iz Greenergo-a s predavanjem o ekološkom prijevozu.



Dragi vizionari obnovljivih izvora energije i ekološkog prijevoza,

pozivamo Vas da se pridružite ostvarenju skupa ENERGIJA I SLOBODA koji se od 14. - 18. rujna 2011. u organizaciji Greenergo-a i Zagrebačkog velesajma održava u sklopu 2. međunarodnog sajma alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti - MYSTIC'11.


Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u posjeti projektu Energija i Sloboda u sklopu Mystica ZV.


Svemir Vranko - Greenergo i predsjednik RH Ivo Josipović



















Ciljevi skupa ENERGIJA I SLOBODA su:

podizanje svijesti građanstva o energetskoj učinkovitosti i načinima proizvodnje energije iz obnovljivih izvora te poticanje ekološkog prijevoza,
usklađivanje grada Zagreba i Hrvatske s EU ciljevima o tri puta 20. Dakle 20% povećanja energetske učinkovitosti, 20% smanjenja ispuštanja CO2 (što uključuje ekološki prijevoz) i poticanja uvođenja obnovljivih izvora energije za 20% do 2020.,
biti inspiracija drugim gradovima i zemljama u okruženju za slično promišljanje dugoročne samoodržive energetske politike i otvaranje novih radnih mjesta u ovom sektoru.



Kada su pojedinac i grad u stanju proizvesti vlastitu energiju iz obnovljivih izvora i viškom proizvedene energije podržati lokalnu i nacionalnu energetsku mrežu na putu smo prema neovisnosti od uvoznih energenata, a to je ključ ekonomske slobode. Ako uz to koristimo i ekološki prijevoz koji je moguće puniti obnovljivim izvorima energije onda smo stvorili sretni krug proizvodnje i potrošnje energije bez ili sa što manje štetnih ispušnih plinova i, uz dugoročno, velike uštede na razini potrošnje energenata."

Iskoristimo ovaj skup kao vrijeme i mjesto susreta za razmjene ideja te priliku da ciljanoj publici u međunarodnom okruženju prezentiramo i istaknemo kreativna rješenja u energetskoj učinkovitosti, ekološkom prijevozu i obnovljivim izvorima energije!




Nema komentara:

Objavi komentar